top of page

Πως να γίνεις Front-End Developer



Ο Front-End Developer είναι ένας web developer που είναι υπεύθυνος για το UI ενός website ή ενός Web Application .


Πιο συγκεκριμένα, γράφει κώδικα ώστε να σχηματίσει το "κομμάτι" που βλέπει ο τελικός χρήστης. Συναντάται συχνά και με τον όρο client-side developer, σε αντίθεση με τους back-end developers που ασχολούνται με το server-side κομμάτι ενός project.


Εστιάζει και προσβλέπει στο σχηματισμό και τη συντήρηση ενός άρτιου περιβάλλοντος χρήσης. Αυτό φυσικά αφορά και το οπτικό, αλλά και το λειτουργικό αποτέλεσμα.


Ο front-end developer είναι υπεύθυνος για το οπτικό αποτέλεσμα, ο κώδικας που δημιουργεί συμπεριλαμβάνει όλα τα elements, τα γραφικά στοιχεία κ.ά. Ταυτόχρονα, οφείλει να διασφαλίζει πως ο τελικός χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράει απροβλημάτιστα με τα στοιχεία του website.


Αυτό σημαίνει πως οφείλει να τον διευκολύνει, δημιουργώντας ένα easy-to-use περιβάλλον για τους επισκέπτες. Εντός των αρμοδιοτήτων του, είναι να βελτιώνει συνεχώς το website και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε να κερδίζει το ενδιαφέρον των χρηστών.


Δεν υπάρχει συγκεκριμένο career path, ώστε να γίνει κανείς front-end developer. Φυσικά χρειάζονται γνώσεις σε HTML,CSS, JavaScript και ένα θεωρητικό υπόβαθρο θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζήτηση εργασίας.

Συνήθως τα Bachelors που αφορούν τους front-end developers συσχετίζονται με την επιστήμη της πληροφορικής και το engineering.


Παρόλα αυτά, κάποιος που έχει πολλαπλές γνώσεις και skills, μπορεί να διεκδικήσει θέσεις και χωρίς κάποιο degree πανεπιστημίου.


Υπάρχει και πληθώρα certification που μπορούν να αυξήσουν τη δυναμική ενός νέου στο χώρο, αλλά και αξιόλογα boot camps που παρέχουν σημαντικές γνώσεις για το πεδίο.

Μερικά από τα skills που αναζητούν οι εργοδότες από έναν front-end developer, είναι τα εξής:


  • · HTML, CSS, JavaScript. Ο κώδικας βασίζεται σε αυτές τις γλώσσες. Ο front-end developer οφείλει να τις γνωρίζει αρκετά καλά αν θέλει να πετύχει στον τομέα.

  • · Designing skills. Επειδή ο front-end developer ασχολείται με το κομμάτι που βλέπει ο τελικός χρήστης, το οπτικό αποτέλεσμα έχει μεγάλη σημασία. Οι εργοδότες αναζητούν άτομα που μπορούν να δημιουργήσουν ένα αισθητικά άρτιο περιβάλλον, που θα κερδίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

  • Υπομονή και λογική. Skills που γενικότερα πρέπει να έχει ένας developer. Ο front-end developer πρέπει να έχει υπομονή, διότι χρειάζεται χρόνο ώστε να καταλήξει στο άρτιο τελικό αποτέλεσμα και λογική, ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει πως το περιβάλλον που δημιουργεί θα είναι κατάλληλο για τον τελικό χρήστη.

  • Ομαδικό πνεύμα. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να συνεργάζονται οι front-end developers με τους back-end developers. Συνεπώς ένας σωστός front-end developer πρέπει να μπορεί να συνεργαστεί με την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό προϋποθέτει επικοινωνιακές και οργανωτικές δεξιότητες.


Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για front-end developers, ακόμα και στην Ελλάδα.


 
  • Θέλεις να εργαστείς άμεσα σαν front-end developer;

  • Γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι ένα προσωπικό portfolio ;

  • Μπορούμε να σε βοηθήσουμε ώστε να να πάρεις άμεσα το προβάδισμα στην αγορά εργασίας.

  • Συμπλήρωσε την αίτηση ΕΔΩ


 


Επιχειρηματίες αναζητούν άτομα του χώρου, ώστε να δομήσουν το περιβάλλον των websites τους. Αυτό φυσικά είναι πολύ σημαντικό για κάποιον που ενδιαφέρεται να μπει στο χώρο.


Είναι ένα επάγγελμα με προοπτικές και μέλλον, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και οι μισθοί στο χώρο, είναι ικανοποιητικοί. Στην Αμερική φτάνουν κατά μέσο όρο τα $6,300 μηνιαίως.

Υπάρχουν πολλαπλές δυνατότητες εξέλιξης εντός του κλάδου και προκύπτουν συνεχώς ευκαιρίες. Αν νομίζετε πως κατέχετε τα απαραίτητα προσόντα και τη θέληση, είναι ένας τομέας που αξίζει την προσοχή σας!



Πως μπορείτε όμως να ξεκινήσετε άμεσα ;
Σε απασχολέι κάτι απο τα παρακάτω ;

  1. Μόλις έχεις αποφοιτήσει από σχολές Πληροφορικής, Πολυτεχνείο ή σχολές των Θετικών Επιστημών και θέλεις να ξεκινήσεις την καριέρα σου άμεσα αλλά δεν γνωρίζεις τα skills που ζητάει η αγορα ;

  2. Έχεις κάποιες βασικές γνώσεις αλλά δε γνωρίζεις τι απαιτεί ακριβώς μια θέση front-end developer ;

  3. Δεν γνωρίζεις ποιές είναι οι απαιτήσεις μιας τεχνικής συνεντευξής ;

  4. Διαβάζεις αγγελίες για θέσεις εργασίας από εταιρείες τεχνολογίας χωρίς να έχεις καμία ουσιαστική πληροφορία γι αυτές  ;

  5. Δεν γνωρίζεις πώς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου μιλώντας με όρους της αγοράς

  6. Δεν κατανοείς τους όρους στο job description και νιώθεις ότι δεν έχεις τα εφόδια να ξεκινήσεις   ;

  7. Ψάχνεις την πρώτη σου ευκαιρία και βλέπεις ότι σχεδόν παντού απαιτείται προυπηρεσία ;

Μπορούμε να σε βοηθήσουμε με όλα τα παραπάνω ! Δες αρχικά ποιοί είμαστε ΕΔΩ

Μέσα από την πιό σύγχρονη και εξειδικευμένη μεθοδολογία που αναπτύξαμε, σύμφωνα με τα τελευταία trends της παγκόσμιας αγοράς, θα σε καθοδηγήσουμε να γίνεις ο ιδανικός υποψήφιος και να διεκδικήσεις τις καλύτερες ευκαιρίες καριέρας.


Η ομάδα μας θα σε αναλάβει αποκλειστικά ωστέ, με βάση το background και τις ανάγκες σου, να σε βοηθήσει να πετύχεις άμεσα τους στόχους σου.

Θα συζητήσουμε και θα λύσουμε όλες σου τις απορίες και θα βρούμε τρόπους να σε καθοδηγήσουμε.


ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ!

Αν θέλεις να φτιάξουμε το δικό σου πλάνο καριέρας και να ξεκινήσεις άμεσα στο χώρο της τεχνολογίας συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα:

bottom of page