top of page

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ Backend Developer



Ο όρος Backend Development παραπέμπει στο server-side development.


Ουσιαστικά αφορά την ανάπτυξη κώδικα και τη διαχείριση δεδομένων που δεν είναι ορατά στον τελικό χρήστη και ουσιαστικά επιτρέπουν ενέργειες όπως το login σε κάποια ιστοσελίδα.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα χρήσης του Backend Development, μπορεί να αποτελέσει ένα άρθρο ή blog το οποίο διαβάζετε. Οι γραμματοσειρές, τα χρώματα, το design της σελίδας, αποτελούν το frontend κομμάτι, το οποίο βλέπει ο τελικός χρήστης


Όλα τα δεδομένα, ωστόσο, προέρχονται από κάποιον server, ενώ παράλληλα αξιοποιούνται και databases. Η κομβική αυτή πτυχή, αποτελεί το backend.



Όπως είναι λογικό, ο τελικός χρήστης συνήθως αγνοεί τις διεργασίες που γίνονται στο υπόβαθρο. Εξάλλου, αυτό που τον αφορά, είναι να λειτουργούν όλα σωστά στο frontend, το κομμάτι με το οποίο εκείνος έρχεται σε επαφή.


Στις περισσότερες περιπτώσεις το backend χρειάζεται περισσότερο effort από τους developers, γιατί αποτελεί τη βάση του project. Οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύπτει εκεί, επηρεάζει συνήθως άμεσα το αποτέλεσμα που βλέπει ο τελικός χρήστης.


Οι Backend Developers που, όπως μπορείτε να φανταστείτε, ασχολούνται με το κομμάτι του Backend Development, έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.


Τα skills τους αφορούν κυρίως:


  • Γλώσσες προγραμματισμού

  • Databases

  • Servers

  • API



Η πλειονότητα των Backend Developer, γνωρίζει τουλάχιστον μια server-side γλώσσα προγραμματισμού όπως η Python, η Java και η Ruby.


Παράλληλα, επειδή ασχολούνται συχνά με βάσεις δεδομένων, οφείλουν να έχουν σχετική εμπειρία και ικανότητες στα MySQL, MongoDB, Oracle, SQLServer κ.ά. Οι γνώσεις περιβάλλοντος Linux είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.




Συμπλήρωσε τη ΔΩΡΕΑΝ φόρμα γνωριμίας (ΕΔΩ) ώστε να αξιολογήσουμε το προφίλ σου και να δούμε πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε !

Πέρα από τις τεχνικές γνώσεις, που είναι πολλαπλές και οι developers οφείλουν να αναπτύσσουν συνεχώς, o Backend Developer οφείλει να καταλαβαίνει τις ανάγκες των χρηστών και το σκοπό του κώδικα, των ενεργειών που επιθυμεί να επιτελούνται από τον τελικό χρήστη.


Για παράδειγμα, όταν σε μια ιστοσελίδα υπάρχει η ανάγκη ολοκλήρωσης πληρωμών και απουσιάζει το σχετικό backend, πρέπει να είναι σε θέση να δώσει τη λύση και να το προετοιμάσει, ώστε o τελικός χρήστης να έρθει σε επαφή με το σύστημα πληρωμής. Όλες οι ιστοσελίδες που σας δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής, έχουν σχηματίσει το κατάλληλο backend με τη βοήθεια των Backend Developer.


Οι γνώσεις προγραμματισμού που οφείλει να έχει ένας Backend Developer είναι αρκετές. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις πολλαπλές αρμοδιότητες και τη σημασία του backend, καθιστά τη θέση ιδιαίτερα απαιτητική.


Φυσικά, οι απαιτήσεις τις θέσεις συντελούν και στις υψηλές σχετικά απολαβές που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη θέση.

Πρόκειται για ένα επάγγελμα με προοπτικές και ζήτηση, που το μέλλον του προμηνύεται αισιόδοξο, συνεπώς αξίζει την προσοχή του ενδιαφερόμενου, διότι μπορεί να εξασφαλίσει αξιόλογη καριέρα στην αγορά της υψηλής τεχνολογίας.




Το workearly δημιουργήθηκε από μία ομάδα με πολυετή εμπειρία στην αγορά της τεχνολογίας, τόσο στην startup σκηνή όσο και σε κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες σε Ελλάδα και Εξωτερικό.



Για πρώτη φορά σου προσφέρουμε μια 100% στοχευμένη λύση ώστε να πετύχεις στη συνέντευξη και να βρείς δουλειά άμεσα !



Σε 5 εβδομάδες θα είσαι έτοιμος να επιτύχεις !


Για πρώτη φορά σε αναλαμβάνουν προσωπικά οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου !



ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ:


  • Θα είσαι πλήρως προετοιμασμένος /η για τα ΗR interviews (screening & offer), τα οποία είναι από τα πιο απαιτητικά στάδια και απαραίτητα ώστε να καταφέρεις να έχεις μια προσφορά για την θέση που διεκδικείς.


  • Θα γνωρίζεις τις ερωτήσεις που θα προκύψουν και πώς αυτές πρέπει να απαντηθούν.


  • Θα δημιουργήσουμε για εσένα ένα ανταγωνιστικό και επαγγελματικό βιογραφικό με την τελική εικόνα που θα πρέπει να έχει το προφίλ σου, ώστε να να έχουν ανταπόκριση οι αιτήσεις σου.


  • Θα είσαι απόλυτα προετοιμασμένος/η με το δικό μας πρωτότυπο υλικό για το τεχνικό interview ό από συνεντεύξεις για θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες στην αγορά της τεχνολογίας.


  • Θα σε αξιολογήσουμε με Technical Interview session , θα κάνουμε διορθώσεις και θα σε καθοδηγήσουμε για την τεχνική συνέντευξη. Έχουμε περάσει στο παρελθόν από την και από τις δύο θέσεις (interviewer / interviewee) και θα σου δώσουμε όλες τις που δεν γνωρίζεις.



Το workearly είναι η ιδανική λύση για εσένα που θέλεις αποτελέσματα άμεσα για πρώτη φορά σε προνομιακές τιμές ειδικά για Ελλάδα και Κύπρο.


ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


bottom of page